Reindonk Energie & Co genomineerd voor stimuleringsprijs Groene Helden Limburg

Met het project Zonneweide ’t Veen, in samenwerking met Groene Dagbesteding Wiek 2.0 is Reindonk Energie & Co genomineerd voor de Groene Helden Limburg Stimuleringsprijs. De prijs wordt uitgereikt aan ondernemers die zich sterk maken voor groene en duurzame initiatieven. Op 25 april vindt de uitreiking plaats en zal bekend worden welk geldbedrag het project mag ontvangen.

Aanleiding De Wiek 2.0
Toen de voetbalclub van Griendtsveen in 2016 fuseerde met de voetbalclub van Helenaveen, kwam het voormalig sportcomplex in Griendtsveen in de verkoop. Initiatiefnemers van Wiek 2.0, Chiel en Ger Mennen, waren hier altijd actief geweest als voetballer, jeugdleider en in het bestuur. Een terugblik met veel weemoed. Vanuit hun eigen interesses en ervaring zijn ze aan de slag gegaan met een nieuw plan voor het voormalige kantinegebouw. Beiden zijn er namelijk van overtuigd dat de gehele voedselketen en de groene leefomgeving duurzamer moet! Het gebouw met omgeving wordt daarom omgetoverd tot een duurzame groene dagbesteding met veel biodiversiteit.

Samenwerking Reindonk Energie & Co
Om de duurzame invulling voor de omliggende gronden en de voormalige sportvelden te verwezenlijken, is de samenwerking met Reindonk Energie & Co gezocht. Een aanvraag waar Reindonk Energie & Co direct enthousiast over was! Samen hebben we besloten direct te handen uit de mouwen te steken en te starten aan een innovatief en duurzaam integraal plan voor het dorp Griendtsveen en omgeving. Samen creëren we de juiste transitie naar een duurzame samenleving. Reindonk Energie & Co houdt zich hierbij vooral bezig met het verwezenlijken van de zonneweiden op de omliggende gronden, oftewel Zonneweide ’t Veen.

Groene Helden Stimuleringsprijs
Dankzij de gezamenlijke passie, een breed draagvlak van de gemeente Horst aan de Maas en enthousiaste bewoners van Griendtsveen hebben we alle hens aan dek om het duurzaam integraal plan zo snel mogelijk te realiseren. Het is een hele eer dat we met dit project genomineerd zijn voor de Groene Helden Stimuleringsprijs. Als Groene Held worden we gewaardeerd voor onze inzet voor een groen en duurzame omgeving. Omdat we bij de laatste 8 genomineerden horen, zijn we verzekerd van een geldbedrag van minimaal €2.500,- dat wordt gespendeerd aan de ontwikkeling van Zonneweide ’t Veen en de dagbesteding van Wiek 2.0. Op 25 april 2019 vindt de prijsuitreiking plaats in Maastricht en hopen we natuurlijk als nummer één Groene Held uit de bus te komen!