Collectief ZonDelen op sporthal ’t Brugeind van start

Horst aan de Maas, 27 oktober 2019 – Het project Collectief ZonDelen van energiecoöperatie Reindonk Energie & Co is officieel gestart. Tijdens de Greune Mert in Merthal Horst werd de inschrijving voor de zondelen op het dak van de Meerlose sporthal geopend. Door het kopen van een zondeel kunnen inwoners van Horst aan de Maas samen, lokaal én duurzaam energie opwekken en profiteren van de voordelen van groene energie. Dit is het eerste project van deze aard in de regio.

Het zonnedak op sporthal ’t Brugeind is ontwikkeld door Reindonk Energie & Co met instemming van de gemeente Horst aan de Maas, de eigenaar van het dak. Reindonk Energie & Co is continue op zoek naar mogelijkheden voor collectieve energieopwekking in de gemeente. Met het zonnedak worden alle inwoners uit Horst aan de Maas (inwoners van Meerlo en leden van Reindonk Energie & Co met voorrang) in de gelegenheid gesteld bij te dragen aan duurzame en lokale energieopwekking, ook als ze zelf geen geschikt dak hebben. Bovendien levert het een gegarandeerd rendement van 4% per zondeel per jaar.

Op korte termijn start de aanleg van de 330 zondelen op het dak. Per 1 januari zullen deze actief in gebruik worden genomen. Twintig procent van de zondelen wordt aangeboden aan inwoners. Dit is het eerste project van Reindonk Energie & Co wat zich in de realisatiefase bevindt. Daar is voorzitter Geert Claessens bijzonder trots op: “Vaak wordt er gepraat over duurzaamheid. Wij vinden het belangrijk dat het niet alleen bij praten blijft, maar dat mensen ook echt duurzaam doen. Dankzij dit project wordt duurzaamheid laagdrempelig én toegankelijk voor iedereen. We verwachten dan ook veel animo voor de zondelen.”

Via de website van Reindonk Energie & Co, kunnen geïnteresseerden meer informatie vinden of zich direct aanmelden. Tevens zijn alle voorwaarden, zoals de prijs van €325,- per zondeel, hier te vinden in een uitgebreid document. Desgewenst komt Reindonk Energie & Co graag persoonlijk in contact om de mogelijkheden te bespreken. Duurzaam energie op wekken voor, door en met de regio. Dat staat voor op.