Opening zonneweide ’t Veen Griendtsveen | 17 september (Open Energie Dag)

Op zaterdag 17 september (de landelijke Open Energie Dag) openen wij officieel Zonneweide ’t Veen. Struin door de energietuin, geniet van de natuur en bewonder de groene techniek. En dat allemaal onder het genot van een lekker kopje thee of koffie. Wij geven ook rondleidingen, maar de zonneweide is op onderstaande tijden ook ‘gewoon’ toegankelijk en doorgankelijk. Welke dag is er nu beter om een gloednieuwe energie-hotspot te openen op een dag die helemaal in het teken staat van prachtige energieprojecten?

Kom een kijkje nemen!

Wanneer? 17 september 2022
Hoe laat? 13:00 uur – 15:00 uur
Waar? Lavendellaan 31 | Griendtsveen

Benieuwd naar andere energieprojecten op de Open Energie Dag? Bekijk ze hier.

Over project ’t Veen

De Energietuin ’t Veen in Griendtsveen is sinds januari definitief aangesloten en draaiende! Na vier jaar voorbereiding is in samenwerking met de Wiek 2.0 en diverse andere partijen een prachtig resultaat neergezet. Nu dus echte 100% coöperatieve groene stroom uit Griendtsveen. Dit voorjaar zijn we gestart met het park verder te verfraaien met o.a. een biodiverse inrichting door zaadmengsels, hagen, etc. Er volgt nog een app die het verhaal vertelt ‘van turf naar zon’ en een uitkijkplatform. Verder willen we dat elektrische fietsen en auto’s een oplaadpunt krijgen terplekke. De tuin is straks (onder
toezicht) toegankelijk.

Leuk extraatje: ’t Veen Griendtsveen draait als een tierelier. En dat is nu voor het eerst naast meetbaar, ook voelbaar. De eerste uitkering aan alle dertig leden is namelijk een feit, al na een half jaar na de opstart van het project. Daar zijn we super blij mee natuurlijk.

We zien je graag bij de opening op 17 september!