Reindonk Energie is op zoek naar

Nieuwe bestuursleden

Reindonk Energie is opgericht met de gedachten om lokaal, duurzame zon- en windenergie op te wekken met en voor inwoners. Dit willen we realiseren door samen met inwoners, de overheid, profit- en non-profit organisaties te werken aan een professionele aanpak van de energietransitie.
Door kennis en ervaring uit te wisselen op regionaal gebied, beogen we het lokale eigendom van de (lokale) energieproductie. Hiermee willen we onze organisatie verbinden, versterken en verjongen.

Dit is wat we zoeken
Reindonk Energie is eigenaar van een duurzame energie-opwek en energieleveringsbedrijf. Ons bestuur bestaat momenteel uit drie leden. Samen met externe organisaties werkt onze vereniging aan het delen en ophalen van specifieke expertises.
Na een start als coöperatie, die gericht is op energie opwekken, hebben we nu de ambitie om op te schalen. Met een bredere coöperatie kunnen we nog meer energie opwekken, maar ook deze energie opslaan of omzetten en dit lokaal/regionaal leveren.

In 2023 willen we starten met het (deels) vernieuwen van het bestuur. We willen werken aan een bestuur dat kan besturen op hoofdlijnen. Met het oog op actuele ontwikkelen zijn we daarom op zoek naar nieuwe bestuursleden.

Als bestuurslid herken je jezelf in het volgende

  • Je hebt ervaring als bestuurder in verenigingen, bedrijven en/of overheden
  • Je bent geïnteresseerd in het reilen en zeilen van een energiecoöperatie
  • Je bent voorstander van lokale energieopwekking en lokaal eigendom
  • Je wil een belangrijke rol spelen in de energietransitie
  • Je wil van energie een streekproduct maken

Past deze functie bij jou? Ben je enthousiast geworden?

Mail dan vóór 1 juni jouw CV en motivatie naar info@reindonkenergie.nl

Liever jezelf eerst informeren? Neem dan contact op met Geert Claessens (voorzitter, +316 22 80 23 46), Huub Vousten (penningsmeester, +316 21 55 77 79) of André Derksen (bestuurslid, +316 10 25 76 48).

Vragen?

Heb je een vraag over deze vacature? Neem dan contact met ons op.